Tuinafval

Onder de afvalstroom 'tuinafval' vallen alle het organische materialen die vrij komen bij onderhoudswerkzaamheden of bij de aanleg van uw tuin. Wij kunnen een container plaatsen waarmee we uw tuinafval kunnen inzamelen of u kunt uw afval op onze milieustraat in Heeze komen brengen. 

Onderstaand worden voorbeelden opgesomd van producten die onder de afvalstroom tuinafval vallen. Twijfelt u of uw afval als tuinafval kan worden afgevoerd? Wij staan u graag te woord via 040-2261646.

Wel toegestaan: Niet toegestaan: 
Boomstammen Aarde of grond >20%)
Takken Graszoden (>20%)  
Struiken & planten Schuttingshout
Blad en gras Overige afvalstromen

Hoe wordt uw tuinafval gerecycled?

Wij maken van het merendeel, van al ons tuinafval Biomassa. Voor de productie van de Biomassa wordt het tuinafval verkleind door middel van een shredder. Vervolgens wordt het verkleinde tuinafval op de juiste fractie gezeefd, het eindproduct noemen we Biomassa en is zeer geschikt voor het opwekken van energie.

Niet al het tuinafval kan worden gebruikt als Biomassa. De fractie waarvan geen Biomassa kan worden gemaakt, wordt gecomposteerd en kan vervolgens worden toegepast in de tuin en landbouw. 

Indien u informatie wenst over onze tarieven of advies wilt hebben over een afvalvraagstuk dan kunt u vrijblijvend telefonisch contact met ons opnemen via: 040-2261646